Landbouwers in België begrijpen het belang van een goede bodemgezondheid voor een optimale productie en de noodzaak om te innoveren om voorop te blijven lopen. INTERRA®Scan van Syngenta maakt gebruik van de nieuwste scantechnologie om nauwkeurige bodemscans, analyses en bodemkaarten te leveren. Hierdoor krijgt u als landbouwer de gegevens die u nodig hebt om op lange termijn uw bodemgezondheid te optimaliseren.
Datum marktintroductie in België (indien nog in ontwikkeling: verwachte lanceringsdatum)
01/09/2023
Formuleer beknopt wat nieuw is. Indien uw innovatie geselecteerd wordt voor opname in de innovatieroute, zal uw formulering gebruikt worden als basis voor de teksten in de communicatie naar de bezoekers, pers enz… (max. textarea: 1000 tekens)
InterraScan is een service die Syngenta aanbiedt om de landbouwer in staat te stellen meer duurzaam te handelen. Het is een bodemscan van de percelen, met als doel meer doelgericht, plaatsspecifiek bemesting, bekalking en gewasbescherming uit te voeren. Via een link krijgt de landbouwer toegang tot zijn bodemkaarten (textuur, pH, waterhuishoudend vermogen, organisch materiaal, P, K, Mg, micro-elementen (Mn, S, Mo, Ca, Fe,...), dit op 800 punten per hectare. Op basis van deze kennis worden de telers geholpen om taakkaarten te maken, om 1. Perceel te homogeniseren en 2. Potentieel van perceel te maximaliseren.
Meerwaarde voor de gebruiker (op commercieel vlak, gebruiksvriendelijkheid …)
De bodem is de basis voor de productie van ons voedsel. Door een juiste kennis van deze bodem is de landbouwer in staat om plaatsspecifiek input te leveren voor de bemesting, bekalking en gewasbescherming. Goed voor zijn portemonnee, het imago van de landbouw en ook voor het milieu.
Meerwaarde voor de verdere verduurzaming en professionaliseren van de aardappelbranche
Meerwaarde uit zich door :
a. Input op basis van kennis = juiste dosering op de juiste plaats
b. Optimalisatie van het opbrengstpotentieel van zijn perceel. 2 concrete voorbeelden : 1 : plantdichtheid op basis van waterhuishoudend vermogen, geeft betere maatsortering en dus meer verkoopbare aardappelen en 2. Toepassing van K, voor betere kwaliteit en minder input.